Trek Bikes
Fundatia Cheile Gradistei-Fundata
Maxxis
Six Pack Racing
Urge
TSG
Muc-Off

Rezultate

Download rezultate Clasament General Surmont Gravity Enduro Jam 2011

Download rezultate Clasament pe categorii Surmont Gravity Enduro Jam 2011

Download rezultate Clasament Top Speed Surmont Gravity Enduro Jam 2011


Surmont Gravity Enduro Jam 2011 – Cu de toate? Cu de toate!

Nu e nici o problemă că tradiţionalul eveniment de toamnă al brigăzii Surmont nu a putut avea loc la Sinaia, unde o alunecare de teren capricioasă i s-a pus de-a curmezişul. De fapt, e foarte bine! E foarte bine, fiindcă altfel nu am fi aflat despre Cheile Grădiştei, despre oamenii minunaţi de acolo şi despre potenţialul virtualmente nelimitat al zonei.

Iac + Alf Cheile Grădiştei? Pe lângă Castelul Bran, fentând dibaci măştile de vampir şi driblând elegant aluziile însângerate, la stânga pe valea Fundatei până când drumul se transformă din asfalt în piatră bătută. De acolo încă 5 km până în vârf de deal, la 1300 m, unde trebuie să te ciupeşti ca să îti dai seama că nu visezi. Aer curat, iarbă imaculată, curăţenie impecabilă şi peisajul montan al Bucegilor şi al Pietrei Craiului care domină zona. Aici au crescut, mulţumită familiei Gârbacea şi a shaperilor Surmont în mai puţin de o lună, nu unul, ci două trasee care şerpuiesc înspre vale, fiecare cu particularităţile lui. Principiul: un weekend în care lumea să vină să se dea cât mai mult. Cum să facem?

Pai cam aşa: vineri – zi de antrenamente; riderii vin şi adulmecă zona, se delectează seara la jacuzzi, în piscină sau în saună. Sâmbătă – zi de concurs; toţi se dau întâi doar pe un traseu, apoi doar pe celălalt, având şansa să îşi îmbunătăţească de la manşă la manşă timpii, iar cel mai bun rezultat cumulat desemnează câştigătorul fiecărei clase. Seară cu petrecere outdoor, foc de tabără şi muzică până adânc în noapte. Duminică – zi de relaxare pentru cei care mai au vlagă să se dea pe traseu. Prototipul weekend-ului perfect, într-o bună măsură.

Realitatea din teren nu a fost prea diferită de ce era planificat dinainte. Cele două trasee au surprins pozitiv. Iac, traseul mai uşor, cerea dârzenie pe zonele de mare viteză, dar şi energie pentru a birui câteva platuri şi vreo două zone de urcuş lin, în vreme ce Alf, traseul mai greu, ieşea la rampă cu serpentinele lui pline cu piatra amestecată cu pământ afânat şi cu zona abruptă de pe final care se încheia într-o săritură amplă către finish. Uplift cu două camioane kaki plus viteaza Tundra de 5.7 litri, goodies în zona de sosire şi voie bună specifică zonei.

Sâmbăta s-a deschis la ora 9 cu riding obligatoriu pe traseul Iac, ignorat de majoritatea riderilor cu o zi înainte. Timp de dat până la 13, bagi câte manşe intră, cel mai bun timp contează. E interesant să constaţi cum te vlăguieşte un traseu care ţi se pare simplu de la tură la tură. Secundele preţioase s-au câştigat sau s-au pierdut pe Iac. Pauză de o oră, iar de la 14 toată lumea s-a mutat pe Alf, unde tehnicitatea pe serpentine trebuia să îşi spună cuvântul, dar şi capacitatea de a menţine şi de a duce viteză în zona mediană. În finish: speedtrap-ul echipei Chrono Moto, care afişa deja timpii cumulaţi intermediari, astfel încât fiecare participant putea şti câte secunde mai trebuie să recupereze pentru a progresa în clasament. Manşele de dimineaţa de pe Iac s-au dovedit decisive şi pe acest traseu, nu doar prin prisma timpului recâştigat, dar mai ales prin oboseala acumulată după atâta gravitaţie.

Danika hangin loose Petardă Mondialu Cometele prietene

Premierea s-a facut pe seară, la foc de tabăra. La categoria principală, Power Age, Radu Ianoşiu-Hangan a.k.a. Petardă a demonstrat din nou că reputaţia lui nu este întamplătoare şi a câştigat detaşat în faţa lui Ionuţ Bodnar a.k.a. Tzuna şi a lui Dan Marcu a.k.a. Danika. La juniori, adică Barely Legal, Christoph Baier a mai bifat un câştig, la Stone Age, adică masters, Christian Rakosy s-a impus cu nişte manşe absolut onorabile şi pentru clasa de seniori şi, în cele din urmă, la fete, Dana Seleuşean a recidivat cu încă o victorie. Bravo tuturor şi rezultate complete în cele ce urmează.

Surmont Gravity Enduro Jam a avut fără îndoială de toate: trasee noi, riding de calitate, peisaje ireale, Oameni Buni, nimic nu a lipsit. Ce e de reţinut, totuşi, este că tot arealul Cheile Grădiştei este o zonă absolut remarcabilă unde oameni cu înţelegere pentru sporturile outdoor şi alternative au o parte din inima dedicată şi mountainbiking-ului gravitaţional. Traseele rămân accesibile tot restul anului, iar personalul de la Cheile Grădiştei va întâmpina cu prietenie nevoile riderilor sosiţi la faţa locului. Deci vă aşteptam la dat!

Nu putem încheia până când nu le mulţumim celor care au contribuit decisiv la punerea în practică a Surmont Gravity Enduro Jam: staţiunea Cheile Grădiştei, sponsorul principal Burn Intense Energy, Trek, Urge, TSG, Sixpack, G-Form, echipa Chrono Moto, serviciul de Salvamont şi serviciul de ambulanţă, Alex Gârbacea, Bilă Ianoşiu, Kinda Geza, Abraham Domokos, Tiberiu Macaveiu, Victor Guliciuc, Ion Anghel şi shaperii localnici.

Ne vedem curând!
Echipa voastră Surmont

Surmont Bike Store Dirt Bike Raid Extrem Kerobike iBike