Trek Bikes
Fundatia Cheile Gradistei-Fundata
Maxxis
Six Pack Racing
Urge
TSG
Muc-Off

Regulament

Următorul regulament a fost conceput de organizatori pentru o bună desfășurare a evenimentului, din respect pentru o competiție corectă, în deplin spirit de fair play, și din interes pentru siguranța competitorilor. Participanții sunt rugați să citească regulamentul de mai jos, să și-l însușească și să țină cont de faptul că toate regulile vor fi aplicate cu fermitate și non-discriminatoriu. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Surmont Gravity Enduro Jam 2011 este o competiție open de coborăre cronometrată cu bicicleta pe 2 trasee de concurs special amenajate, bine delimitate și marcate în mod vizibil pentru concurenți. Învingătorul concursului va fi cel ce parcurge ambele trasee în cel mai scurt timp. Competiția este deschisă și concurenților care nu doresc să concureze decât pe unul dintre trasee, însă vor fi diferențiați de ceilalți concurenți prin acordarea unei penalizari de timp de 15 minute.

I. Antrenamentele

  • Participanții au la dispoziție ziua de vineri 16.09.2011 pentru antrenamentele oficiale, între orele 10:00 - 18:00, după ridicarea pachetului de înscriere și a brațărilor de acces de la Race Office.
  • Ei sunt obligați să parcurgă cel puțin o singură dată fiecare traseu de concurs pe bicicletă înaintea startului competiției. Cei care nu se supun acestei reguli nu vor avea voie să participe la concursul de sâmbătă 17.09.2011.
  • Organizatorii recomandă ca toți participanții să parcurgă pe jos traseul. Terenul se desfășoară mai lent în fața ochilor, pot fi văzute linii și evitate obstacole care pot deveni periculoase. Această regulă aduce un plus important de siguranță.

II. Concursul

  • Concursul va avea loc sâmbătă 17.09.2011, iar startul se va lua în ordinea sosirii la poarta de start, indiferent de categoria de concurs sau de numărul de coborâri deja parcurse de către concurenți.
  • Ecartul între participanți va fi de 1 minut, pe toată durata zilei de concurs, între orele 9:00 și 18:00.
  • Startul se va da între orele 9:00 și 13:00 pe traseul Iac, timp în care traseul Alf va fi închis. Va exista o pauză de 30 de minute între orele 13:00 și 13:30 destinată mutării echipei de arbitrii și oficiali de traseu pe traseul al doilea. Concursul pe traseu Alf se va desfășura între orele 13:30 și 18:00.
  • Ambele trasee beneficiază de aceeași locație de start și sosire.
  • Concurenții pot utiliza în mod liber orice tip de bicicletă mountain bike au în dotare full suspension sau hardtail și le pot schimba după cum doresc, singura condiție fiind existența numărului de concurs pe ghidon la start și sosire.

III. Încadrarea în categorii

  • Categoriile de concurs sunt următoarele:

    Barely Legal - 14 - 16 ani (concurenți născuți între 1995 -1997)
    Powerage - 17 - 29 ani (concurenți născuți între 1982 - 1994)
    Stoneage - peste 30 ani (concurenți născuți în 1981 și mai devreme)

    ATENȚIE! Pentru stabilirea categoriei de concurs, vârsta concurenților este considerată cea împlinită deja în data de 31 decembrie 2011.

    Dacă o categorie nu are minim 5 concurenți în cursa, atunci la acestă categorie se va premia doar locul I.

  • Toți participanții trebuie să aibă la înscrieri asupra lor buletinul de identitate, pentru a elimina orice fel de dubiu față de modul de încadrare în clasele de concurs.
  • Dacă doresc, participanții încadrați, în funcție de vârstă, pot alege să participe la clasa Powerage, solicitând acest lucru pe e-mail, înaintea închiderii înscrierilor online.

IV. Conduita participanților

  • Participanții trebuie să aibă un comportament sportiv și să permită oricărui concurent mai rapid decât ei să îi depășească fără a-l obstrucționa, atunci când este cazul. Strigătele de avertizare sunt permise.
  • Concurenții sunt obligați să respecte parcursul competițional, să nu îl modifice, să nu îl scurteze abuzând de marcaje și să nu iasă în afara lui.
  • Dacă un participant iese în afara traseului, indiferent de motive, el este obligat să reintre în traseu prin locul pe unde l-a părăsit, în caz contrar se va proceda pe loc la descalificarea lui.
  • Descalificați vor fi și cei care vor aduce modificări traseului pentru a-și crea avantaje sau cei care mută marcajele în același scop. Deciziile de excludere vor fi luate de organizatori și sunt irevocabile.
  • Antrenamentele în timpul manșelor de concurs nu sunt permise. Cei ce încalcă aceasta regula vor fi descalificați fără drept de apel.
  • Participanții nu au voie să încomodeze personalul care se ocupă de cronometrare în nici un fel. Timpii obtinuți în urma manșelor vor fi afișați în cel mai scurt timp cu putință.
  • Competitorii trebuie să își amplaseze în mod vizibil numărul de participare În partea frontală a bicicletei.
  • Numerele de concurs vor fi distribuite la înscrieri, înainte de începerea antrenamentelor oficiale. Numai cei cu număr de concurs se pot da pe trasee și pot utiliza shuttle-ul, fără excepții.
  • Orice contestație va fi făcută la standul oficial de organizare al competiției în maximum 15 min de la terminarea concursului. Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru contestații făcute tardiv.

V. Echipamentul

  • Bicicletele folosite pentru competiție trebuie să corespundă cu standardele oficale pentru mountain bike-uri. Roțile pot avea diametru de minim 24".
  • Toți participanții sunt obligați să folosească biciclete în stare bună de funcționare.
  • În cazul în care un concurent folosește o bicicleta care îi poate pune în pericol siguranța, organizatorii își rezervă dreptul de a-l exclude din concurs.

VI. Echipamentul de protecție

  • Concurenții au obligația să folosească casca de protecție integrală (full-face) certificată după normele de siguranța în vigoare (CE, SNELL, ANSI etc.) și un sistem de protecție pentru coloana vertebrală (body-armor).
  • Casca trebuie închisă corespunzator, altfel cel care o poartă poate fi descalificat. Căștile fără protecție facială (open-face) nu sunt premise.
  • Se recomandă utilizarea ochelarilor de protecție cu bandă elastică (goggles), a genunchierelor, a tibierelor și a cotierelor, a mănușilor cu degete lungi și a pantalonilor lungi, pentru a evita, pe cât posibil, accidentarile. Se contrarecomandă utilizarea ochelarilor de soare în locul celor cu bandă elastică.
  • Dacă vreun concurent nu este echipat după standardele minime de siguranță și protecție ale concursului, el poate fi exclus de la participarea în competiție.
  • Utilizarea de căști audio în timpul competițiilor și a antrenamentelor nu este permisă; cei ce încalcă această regulă pot fi excluși din concurs.

VII. Răspunderea

  • Le este solicitat tuturor participanților să aibă asupra lor o adeverință medicală care să ateste faptul că sunt apți de efortul fizic și psihic specific acestui gen de concurs și o asigurare medicală pentru accidente. Organizatorii nu pot fi trași la răspundere în cazul în care sportivii nu au asupra lor astfel de documente.
  • Pentru a se putea înscrie, minorii au nevoie de o declarație de răspundere din partea părinților care va fi semnată și autentificată notarial. Formularul pentru această declarație se poate descărca de pe site-ul evenimentului.

VIII. Premierea

  • Premierea va avea loc sâmbătă seara, la DJ party.
  • Pe podium vor lua loc primii 7 rideri clasați la categoria Powerage și primii 3 din celelalte categorii, cu condiția participării unui număr de minim 5 concurenți la fiecare categorie.
Prin înscrierea la concurs, toți participanții acceptă regulamentul de desfășurare al evenimentului, așa cum a fost el descris mai sus. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica regulamentul fără notificări prealabile, schimbările majore urmând totuși a fi făcute publice prin mijloacele de comunicare specifice.

Echipa Surmont Gravity Enduro Jam 2011

Notă: acest regulament este proprietatea intelectuală a organizatorilor Surmont Gravity Enduro Jam și este protejat de legile privind drepturile de autor în vigoare. Preluarea și utilizarea acestui text nu sunt permise fără acordul prealabil al organizatorilor Surmont Gravity Enduro Jam. Oricine încalcă aceste drepturi își asumă întreaga responsabilitate legală. Vă mulțumim pentru întelegere!
Surmont Bike Store Dirt Bike Raid Extrem Kerobike iBike