arhiva










home traseu înscrieri regulament program galerie rezultate cazare guestbook contact

Stimabili amici ai vestitului Isaac Newton (cel cu merele), aşezaţi-vă mai aproape!
Fideli ideii de "what goes up, must come down", confraţii voştri din Surmont Club vă poftesc la:

GRAVITY JAM 2006 - Comunicat de presă

easy downhill session

plimbare de toamnă realizată cu concursul Trek Bicycles
în cea de-a treizecea zi a lunii lui Răpciune (30 septembrie), în urbea regală a Sinăii

Citiţi şi vă minunaţi:

După un binemeritat "concediu" de circa doi (b)ani, prietenii voştri de la Surmont s-au gîndit să vă servească desertul unui sezon mai degrabă sărac în evenimente. …şi cînd spunem desert ne referim la ceva uşurel, digerabil, de care să-ţi aduci aminte cu plăcere şi a doua zi. Cam ca un tort de mere, să zicem… Traseul nu are pretenţia de a-şi însuşi descripţia de "downhill veritabil" (ceea ce ar echivala cu o friptură de vită în sînge…), ci este unul lejer şi finuţ, şerpuind de la Cota 1400 spre urbe, pînă-n zona speluncii "Taverna Sîrbului". Cine doreşte specificaţii exacte cu privire la lungime, diferenţă de altitudine sau aşezarea curbelor de nivel, este invitat să vină să şi le măsoare singur. Nouă ne-a fost lene. Nostalgicilor zilelor cînd Corrado Herin şi Jürgen Beneke se luptau pentru supremaţia Cupei Mondiale le şoptim discret că traseul este împănat cu cîteva delicatesuri old-school. (Ssssst!) De parcurs se fac responsabili atotputernicul nostru şef, domnul Macaveiu, un oarecare Kinda Geza, cu statutul de Campion Naţional en-titre neatins (nu credeţi ce vă spun alţii; it's HIM!) şi un neînsemnat membru al clubului ce se va iscăli mai jos. Da-da, aţi citit bine! În timp ce alţii (se) vînd de dragul distracţiei, la noi şefii dau la sapă alături de sportivi şi de membrii obişnuiţi ai clubului.

În principiu, nu dorim altceva decît să vedem oamenii bucurîndu-se de un week-end de dat cît mai relaxat. Cine nu poartă în finiş obligatoriul rînjet de satisfacţie, este descalificat fără drept de apel! Concursul este open, are o singură categorie mare şi lată şi nu se raportează rigorilor niciunei federaţii de incompetenţă. Se poate înscrie oricine, indiferent de vîrstă, sex, rasă, specie sau orientare sexuală, atîta timp cît poartă o cască şi are vîrsta legală pentru consum de alcool pe teritoriul României (minorii îşi vor aduce cuminţei un acord în scris semnat de parinţi). Pe cei interesaţi de avuţie, comori şi alte recompense materiale îi linşăm, pardon!, îi liniştim, spunîndu-le că om găsi noi ceva prin tolba cu premii… Urşii fac parte din decor, sunt aşadar, din punctul nostru de vedere, "natură moartă", oricît de vii vi s-ar părea vouă, şi nu ne asumăm contribuţia lor la stabilirea rezultatelor finale. La înscriere nu se oferă alice alături de numerele de concurs. Norocul vă este pe măsura dragostei faţă de Mama Natură! (<- sic!) Acest lucru este valabil şi în cazul ATV-urilor şi gipanelor nesemnalizate.

Ah, da! Evenimentul se sincronizează cu minunata desfăşurare "Zilele Sinăii", prin urmare cui îi este poftă de grătare şi/sau mititei, este invitat să se mute din locul favorit de pe marginea Drumului de Cotă în mijlocul oraşului, unde sigur îşi va găsi o tarabă care să-i priască!

Program de desfăşurare a plimbărilor prin padure şi a tandreţurilor faţă de omnivore:

Vineri:

- zi de antrenament, de experimentat reglaje la suspensii, de împrietenit cu solul şi cu flora
- după ora 19.00 sesiune de probat relaţii de cordialitate bilaterale cu mamiferele semidomesticite din zona de finiş (sîrbu' de la Tavernă ştieee!)

Sîmbăta:

- antrenamente într-o notă mai serioasă (atitudine de profesionist incurabil obligatorie!)
- seminar ad-hoc cu tema "în căutarea Pneului Perfect"
- după ora 21.00 beţia obligatorie dinaintea concursului (se ia startul "la fiolă") într-un local ales la întîmplare "pe centru"

Duminica ("e Abracadabra"):

- ora 11.00 – startul primei manşe de concurs
- ora 13.00 – startul celei de-a doua manşe de concurs
- ora 15.00 – ceremonia de premiere şi priveghiul celor jertfiţi pe altarul Ursului Brun
- ora 18.00 – defilare în convoi spre capitală (sau nu…) cu diplomele pe lunetă

Vă asteptăm cu plăcere! Rugăm seriozitate! =))

Notă:
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opera orice modificare în desfăşurarea evenimentului, fără notificare prealabilă; publicul urmând să fie informat în legătură cu eventualele schimbări din program prin intermediul acestei pagini web (www.surmont.ro) sau a altor mijloace de comunicare.

Coordonator de proiect şi scrib în schimbul doi, Maximilian Munteanu

 

Arhiva

Foto










Bike wash suport
© 2010 Surmont Gravity Jam.
Toate drepturile rezervate.